31/1962 Zb.
Časová verzia predpisu účinná od 01.04.1962 do 31.03.1964
Predpis bol zrušený predpisom 42/1964 Zb.
Obsah zobrazeného právneho predpisu má informatívny charakter.
| História |
|
|
|---|---|---|
| Dátum účinnosti | Novela | |
| 1. | Vyhlásené znenie | |
| 2. | 01.04.1962 - 31.03.1964 |
Otvoriť všetky
| Číslo predpisu: | 31/1962 Zb. |
| Názov: | Vyhláška Ústrednej rady odborov, ktorou sa určujú spotrebné materiálové normy, ceny a finančné limity pre základné diétne jedlá v závodnom stravovaní |
| Typ: | Vyhláška |
| Dátum schválenia: | 19.02.1962 |
| Dátum vyhlásenia: | 29.03.1962 |
| Dátum účinnosti od: | 01.04.1962 |
| Dátum účinnosti do: | 31.03.1964 |
| Autor: | Ústredná rada odborov |
| Právna oblasť: |
|
| Nachádza sa v čiastke: |
| 42/1964 Zb. | Vyhláška vlády Československej socialistickej republiky a Ústrednej rady odborov o závodnom stravovaní |
31
VYHLÁŠKA
Ústrednej rady odborov
z 19. februára 1962,
ktorou sa určujú spotrebné materiálové normy, ceny a finančné limity pre základné
diétne jedlá v závodnom stravovaní
Ústredná rada odborov ustanovuje v dohode s Ministerstvom vnútorného obchodu a Ministerstvom
zdravotníctva podľa § 4 ods. 1 vyhlášky vlády Československej socialistickej republiky a Ústrednej rady
odborov č. 171/1960 Zb. o závodnom stravovaní:
§ 1
Spotrebné materiálové normy pre základné diétne jedlá
Závodné jedálne a závodné diétne jedálne spravujú sa pri príprave základných diétnych
jedál spotrebnými materiálovými normami, ktoré vydalo Ministerstvo vnútorného obchodu
pre diétne stravovanie v reštauráciách a jedálňach.*)
§ 2
Ceny
Stravníci, ktorí sa stravujú diétne v závodných jedálňach alebo v závodných diétnych
jedálňach, platia za základné diétne jedlá pripravené podľa spotrebných materiálových
noriem pre základné diétne jedlá tieto ceny:
| Druh diéty: | Kčs |
| žalúdková - šetriaca | 4,30 |
| žalúdková - dráždivá | 4,30 |
| protisklerotická | 4,- |
| žlčníková | 4,30 |
| pečeňová | 4,30 |
| bezpurinová | 4,- |
| redukčná | 3,50 |
| diabetická | 5,20 |
| neslaná | 3,50 |
| výživná | 5,40. |
§ 3
Finančné limity
Pre spotrebu potravín na jedno jedlo podľa spotrebných materiálových noriem pre základné
diétne jedlá a pre jednotlivé skupiny diét určujú sa tieto priemerné ročné finančné
limity:
| Druh diéty: | Finančný limit na jedno jedlo v maloobchodných cenách Kčs |
| žalúdková - šetriaca | 4,65 |
| žalúdková - dráždivá | 4,65 |
| protisklerotická | 4,35 |
| žlčníková | 4,65 |
| pečeňová | 4,65 |
| bezpurinová | 4,35 |
| redukčná | 3,85 |
| diabetická | 5,55 |
| neslaná | 3,85 |
| výživná | 5,75. |
§ 4
Táto vyhláška nadobúda účinnosť 1. aprílom 1962.
Predseda:
Zupka v. r.
Zupka v. r.
*)
Diétne jedlá a ich normy - Vydavateľstvo obchodu - Praha - 1961.